European Digital Innovation Hubs

Krijg toegang tot testfaciliteiten, kennis, experts financiering en internationalisering

Ondernemers kunnen bij hun regionale European Digital Innovation Hub (EDIH) terecht voor advies over kennis en vaardigheden, testfaciliteiten (test-before-invest), financiering en internationalisering. 

Voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) is het belangrijk om stappen te blijven zetten in digitalisering om toekomstbestendig te worden en concurrerend te blijven. Juist voor kleinere bedrijven is het echter een uitdaging om de juiste keuzes te maken, de juiste partners te vinden of de investeringen te financieren. Door het hele land lopen wijzen we de weg naar oplossingen waarmee het mkb hierin wordt ondersteund.

Als onderdeel van het Digital Europe Programme wordt een netwerk van digitale innovatiehubs (EDIH's) opgezet dat alle regio’s van de Europese Unie bestrijkt. Deze EDIH’s worden ingezet om digitalisering van de regionale economie te versnellen en verbreden. Ondernemers krijgen via de EDIH snel toegang tot testfaciliteiten, kennisinstellingen, experts uit het partnernetwerk en financierings- en internationaliseringsmogelijkheden. Dit alles met als doel de digitaliseringstransitie in de industrie, zorg en agri- & food te versnellen. 

Vijf EDIH’s met landelijke dekking

Nederland krijgt vijf EDIH’s. Zij bouwen voort op de al bestaande regionale Smart Industry Hubs. Daarmee kiest ons land voor een industriële invulling van de EDIH’s. Daarnaast komt er één EDIH met een focus op de publieke sector. De Nederlandse EDIH’s werken intensief samen via een backoffice, een achterliggend Smart Industry programma en een gedeelde aanpak voor diverse EDIH- diensten. Ook de specialisaties zijn onderling afgestemd op landelijk niveau.

De EDIH’s richten zich op mkb-ondernemingen en midcaps in de maakindustrie, agrifood, glastuinbouw, haven & maritieme industrie, hightech, space en medische technologie. Ondernemers kunnen bij hun regionale EDIH terecht voor advies over kennis en vaardigheden, testfaciliteiten, financiering en internationalisering.

Kaartje Edih NL

Neem contact op met de EDIH in de eigen regio

Oost Nederland (Gelderland en Overijssel)Robin Burghard - info@boostsmartindustry.nl - website BOOST Smart Industry

Noord Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe) - Hans Praat - praat@nom.nl

Zuid Nederland (Brabant, Zeeland en Limburg) - Gerard Blom - Smart Industry (DVC-SI) - gblom@bom.nl

Zuid-West Nederland (Zuid-Holland) - Jos Maccabiani - jos.maccabiani@innovationquarter.nl - website Digitalzh 

Noord-West Nederland (Noord-Holland, Flevoland en Utrecht) - Frederique Zonnevylle - frederique@romutrechtregion.nlEen productievere procesindustrie maken we samen

Het Smart Industry programma biedt ondersteuning

Het Smart Industry programma heeft in de afgelopen jaren een beweging tot stand gebracht om de digitalisering van de maakindustrie te versnellen. Met succes: inmiddels zijn ruim 800 bedrijven betrokken geraakt, meer dan 25.000 deelnemers bereikt, 51 fieldlabs gestart en 5 Smart Industry Hubs opgericht.

De klus is nog niet klaar. Er is een schaalsprong nodig om een grotere groep bedrijven te bereiken. Naast de koplopers is de nadrukkelijke ambitie om het mogelijk te maken dat 6.000 maakbedrijven aan de slag gaan met het thema Smart Industry. Daarbij blijft de ambitie om van Nederland in 2026 het snelst lerende, meest flexibele en het beste digitaal verbonden en duurzaam productienetwerk van Europa te maken.

Informeren icon

Informeren

Wat is Smart Industry, welke vormen zijn er en hoe zet je het in voor jouw organisatie? Laat je informeren op platform www.smartindustry.nl via onze kennisartikelen, whitepapers en FAQ.

Inspireren icon

Inspireren

Doe inspiratie op via onze case studies en projecten. Leer hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd en hoe jij dit kan inzetten voor jouw bedrijf.
Aan de slag icon

Aan de slag

Zelf aan de slag met Smart Industry? Je hoeft het niet alleen te doen. We hebben een breed aanbod aan experts die jou kunnen helpen.  Neem onderstaand een kijkje in het aanbod!