SMART MAKERS ACADEMY

Aan de slag met de ontwikkeling van de (digitale) smart skills van jouw personeel

De Academy helpt de digitaliseringskennis van MKB-bedrijven in de maakindustrie vergroten, door ontwikkeling van digitalisering skills en kennis. Door middel van korte (nano-modules) opleidingstrajecten van 2-4 uur per sessie op het gebied van digitalisering, 3D printing, smart maintenance en het ontwikkelen van een lerende organisatie.

Metrolijn Smart & Circular Construction

Voor directie en management

Ontdek de kansen van circulair, biobased, industrieel en digitaal bouwen voor jouw bedrijf! Ontwikkel een jaar lang elke maand kennis en skills van deze onderwerpen in 12 korte en krachtige modules van niet meer dan 4 uur op een inspirerende locatie in de regio 'sHertogenbosch.

Ga naar de metrolijn Smart & Circular Construction

Metrolijn Smart & Circular Construction

Metrolijn ketenintegratie

Metrolijn Succesvol samenwerken in de Keten

Voor directie en beslissers

Om te ontdekken welke aspecten bij ketenintegratie belangrijk zijn, nemen we je mee om op een interactieve manier de mechanismen van ketenintegratie te ervaren. Dit onderbouwd met zowel bedrijfskundige facetten als met praktijkvoorbeelden. 

 • Station 1 - Wat is ketenintegratie

 • Station 2 - Aan de slag met het simulatiespel

 • Station 3 - Voorwaarden voor succesvolle ketensamenwerking


Ga naar de metrolijn Samenwerken in de keten


Metrolijn Lerende organisatie

Voor teamleiders en HR

Leer hoe je het leervermogen van je organisatie kan vergroten. In een serie van 5 stations van 2,5 - 3 uur neemt Smart Makers Academy je mee in de componenten van een lerende organisatie. Je gaat aan de slag met het vormgeven van een leerplan voor jouw organisatie.

De deelnemers leren tijdens de trainingsreeks wat je als individu kunt doen, wat kun je met je team doen, wat zijn de motivatiefactoren, maar ook welke stappen kun je nemen in de inrichting van je organisatie en wat betekent dit voor je manier van leidinggeven.

Ga naar de metrolijn Lerende Organisatie

Metrolijn Lerende organisatie

Metrolijn 3D printing

Metrolijn 3D printing

Voor productiemanagers en werkvoorbereiders

Ontdek je in 7 sessies de kansen van 3D printing, waarom we van 2D naar 3D moeten gaan denken en welke extra mogelijkheden er ontstaan als we dit doen in ontwerpvrijheid, computersimulaties en meer!

 • Station 1 - Inspiratiebijeenkomst 3D printing
 • Station 2 - Ontwerpen en printen
 • Station 3 - Materialen
 • Station 4 - Reverse engineering
 • Station 5 - Postprocessing
 • Station 6 - Maaksessie
 • Station 7 - Businesscase maken

Ga naar de metrolijn 3D printing


Metrolijn 12% challenge

Voor directie en management

In de 12% challenge ga je in 10 sessies gedurende een jaar aan de slag met digitalisering in jouw bedrijf. Je krijgt inzicht in de kansen en quick-wins en maakt een roadmap voor het implementeren van deze kansen in jouw bedrijf. Ieder sessie duurt 2 uur waarin je stap voor stap inzicht krijgt in het digitaliseren van jouw hele organisatie.

Ga naar de metrolijn 12% challenge

Metrolijn 12% challenge

Metrolijn Lerende organisatie (9)

Metrolijn Smart Maintenance

Voor (hoofd)monteurs

In 3 praktische sessies van 2 uur halen we de geheimzinnigheid rond het fenomeen Smart Maintenance weg en geven we inzichten in wat er werkelijk met smart maintenance wordt bedoeld en waar de kansen voor uw bedrijf liggen. 

 • Station 1 - Definieer en analyseer met Big Data
 • Station 2 - Detecteren met sensoren
 • Station 3 - Een onderhoudsplan maken

Ga naar de metrolijn smart maintenance


Ontdek hier alle metrolijnen


 

Een productievere procesindustrie maken we samen

Het Smart Industry programma biedt ondersteuning

 

Het Smart Industry programma heeft in de afgelopen jaren een beweging tot stand gebracht om de digitalisering van de maakindustrie te versnellen. Met succes: inmiddels zijn ruim 800 bedrijven betrokken geraakt, meer dan 25.000 deelnemers bereikt, 49 fieldlabs gestart en 5 Smart Industry Hubs opgericht.

De klus is nog niet klaar. Er is een schaalsprong nodig om een grotere groep bedrijven te bereiken. Naast de koplopers is de nadrukkelijke ambitie om het mogelijk te maken dat 6000 maakbedrijven aan de slag gaan met het thema Smart Industry. Daarbij blijft de ambitie om van Nederland in 2026 het snelst lerende, meest flexibele en het beste digitaal verbonden en duurzaam productienetwerk van Europa te maken.

Informeren icon

Informeren

Wat is Smart Industry, welke vormen zijn er en hoe zet je het in voor jouw organisatie? Laat je informeren op platform www.smartindustry.nl via onze kennisartikelen, whitepapers en FAQ.

Inspireren icon

Inspireren

Doe inspiratie op via onze case studies en projecten. Leer hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd en hoe jij dit kan inzetten voor jouw bedrijf.
Aan de slag icon

Aan de slag

Zelf aan de slag met Smart Industry? Je hoeft het niet alleen te doen. We hebben een breed aanbod aan experts die jou kunnen helpen.  Neem onderstaand een kijkje in het aanbod!