Webinarreeks AI - Webinar 2: Werken met data in Smart Industry: de basis op orde voor data analytics
donderdag 25 november 9:30 - 10:30 uur

De laatste jaren heeft het intensief toepassen van data analytics, in allerlei vormen en op allerlei gebieden, een enorme vlucht genomen. Denk aan data science, AI, machine learning en deep learning, big data en data driven organiseren. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld en hoogdravend, maar basale data-toepassingen zijn tegenwoordig behoorlijk toegankelijk, ook voor het MKB.  Daarbij is het wel belangrijk dat de data van goede kwaliteit is, betrouwbaar, toegankelijk en veilig: het is ‘garbage in, garbage out’. Data Engineering en datamanagement zorgen ervoor dat de juiste data van de juiste kwaliteit op de juiste plaats beschikbaar zijn. Daarna kun je aan de slag met de verschillende toepassingen. Pieter Rambags van Nippur en lector Stijn Hoppenbrouwers van de HAN geven een overzicht wat data analytics, en de onderliggende data engineering, zoal inhouden. Daarna wordt een interessante toepassing uit de praktijk onder de loep genomen.

Programma:

Welkom
Rard Metz, programmamanager Teqnow/Koninklijke Metaalunie

Korte introductie op het thema Data Science
Stijn Hoppenbrouwers, lector Model Based Information Systems bij Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Data Engineering als onmisbare basis voor Data Analytics
Pieter Rambags, managing partner bij NIPPUR

Voorbeelden uit de praktijk
Joris ten Thije, Program manager Service Innovation bij Thermofisher

Vragenronde

Afsluiting

Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee u toegang krijgt tot het event.

Samenwerkingspartners

Dit webinar wordt aangeboden via BOOST door Koninklijke Metaalunie / Teqnow, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, OostNL, RCT Gelderland, NIPPUR en Thermofisher.