Aanmelden Webinar 'Kwaliteitscontrole in de productie, (on)mogelijkheden van AI'
donderdag 20 mei 9:30 - 10:30 uur

Op dit moment is er veel aandacht voor de inzet van Artificial Intelligence (AI), oftewel Kunstmatige Intelligentie, binnen bedrijfsprocessen.

AI biedt veel mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteitscontrole.Veel kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) schrikken terug voor toepassingen die op artificiële intelligentie (AI) zijn gebaseerd.

Het begint bij het begin: voor ieder bedrijf is het interessant om zelf intelligent te kijken naar de eigen producten en processen! Zo is snel te achterhalen waar de potentie ligt om producten of processen te verbeteren.

Door gericht en intelligent producten en processen te optimaliseren kan de concurrentiepositie fors versterkt worden. Startpunt hiervoor is altijd menselijke intelligentie. Daarna kan worden onderzocht of het zin heeft om deze domeinkennis om te zetten in (of aan te vullen met) kunstmatige intelligentie. In veel gevallen bieden de huidige productiemachines al mogelijkheden om gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.

In het webinar Kwaliteitscontrole in de productie, (on)mogelijkheden van AI bekijken we best practices vanuit praktijk en theorie om een beeld te geven van de benodigde stappen en kennis om AI in te zetten.

Programma 

  • Welkom door Rard Metz, programmamanager Teqnow, Koninklijke Metaalunie

  • Wat is Artificial Intelligence 
    Een inleiding over AI door Jeroen Linssen, associate lector Ambient Intelligence Saxion Hogeschool

  • Inzet Artificial Intelligence bij Spuitgieterij Timmerij. 
    Roy van Kinkelder, lector Mechatronica Saxion Hogeschool

  • Voorbeelden uit de praktijk en regionale ondersteuning
    Martijn Elkink, innovatieconsultant NovelT


Deze webinar wordt je aangeboden door TeqNow - Hogeschool Saxion - Koninklijke Metaalunie - BOOST Smart industry.