Webinarreeks ERP Aanmelden Webinar 1: 'ERP wat is het?'
woensdag 29 september 9:30 - 10:30 uur

OPTIMALE ONDERSTEUNING VAN UW BEDRIJFSVOERING MET ERP’

Enterprise Resource Planning (ERP) is software waarmee u de financiën, toeleveringsketen, operaties, rapportage, productie en HR-activiteiten van uw bedrijf beheert. Met ERP automatiseert en digitaliseert u uw bedrijfsvoering en productie, waardoor de efficiency en effectiviteit wordt vergroot. Hiermee krijgt u meer inzicht in de organisatie, biedt het u sturing van de bedrijfsvoering en draagt het bij aan het versterken van uw concurrentiepositie en bedrijfsgroei.Om het optimale uit ERP te halen is het belangrijk alle ins en outs van het systeem te kennen.

Wat gaan we doen?

In vier webinars op 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 27 oktober wordt het ‘hoe en waarom’ uitgelegd van ERP. Ook komt aan bod welke ERP-pakketten er zijn en leert u welke variant het beste past bij uw onderneming.

Tijdens de webinars leggen wij u in drie stappen uit waarom het handig is dat uw onderneming een ERP-programma heeft, en laten we zien wat u ermee kunt doen in uw bedrijf. Ook komt aan bod welke ERP-pakketten er zijn en leert u welke variant het beste past bij uw onderneming.

29 september - Webinar 1: ERP - wat is het?

We starten het eerste webinar met definiëren wat ERP inhoudt; en waarom het verstandig is software te gebruiken die je bedrijfsbehoeften kan volgen.

Centraal staat de vraag: Wat is ERP en wat kan ik er mee?

 Vragen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld:

  • Waarom een ERP pakket voor mijn organisatie?
  • Hoe start ik een ERP-traject?
  • Hoe weet ik welk type software het beste past bij mijn bedrijf?
  • Hoe doorloop ik het selectieproces?
  • Hoe ben je tot je definitieve Pakket van Eisen gekomen?
  • Zijn er ook zogenaamde “knock-out” criteria, en hoe bepaal je die dan?
  • Wanneer ben je gaan kijken naar leveranciers?
  • Wat heb je geleerd van dit proces?

 

Doelgroep: bedrijven die van start willen gaan met een ERP pakket (beginners)

Passende ondernemers aan tafel: ondernemers die al een eerste stap gezet hebben en in het selectieproces zitten, maar ook bedrijven die nog moeten starten met een pakketkeuze. Daarnaast ook Digitale werkplaatsen kort laten pitchen in de persoon van Ynte van der Meer.