Webinarreeks ERP Webinar 3: ERP – implementatie en gebruik
woensdag 13 oktober 9:30 - 10:30 uur

OPTIMALE ONDERSTEUNING VAN UW BEDRIJFSVOERING MET ERP

Enterprise Resource Planning (ERP) is software waarmee u de financiën, toeleveringsketen, operaties, rapportage, productie en HR-activiteiten van uw bedrijf beheert. Met ERP automatiseert en digitaliseert u uw bedrijfsvoering en productie, waardoor de efficiency en effectiviteit wordt vergroot. Hiermee krijgt u meer inzicht in de organisatie, biedt het u sturing van de bedrijfsvoering en draagt het bij aan het versterken van uw concurrentiepositie en bedrijfsgroei.Om het optimale uit ERP te halen is het belangrijk alle ins en outs van het systeem te kennen.

Wat gaan we doen?

In vier webinars op 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 27 oktober wordt het ‘hoe en waarom’ uitgelegd van ERP. Ook komt aan bod welke ERP-pakketten er zijn en leert u welke variant het beste past bij uw onderneming.

Tijdens de webinars leggen wij u in drie stappen uit waarom het handig is dat uw onderneming een ERP-programma heeft, en laten we zien wat u ermee kunt doen in uw bedrijf. Ook komt aan bod welke ERP-pakketten er zijn en leert u welke variant het beste past bij uw onderneming.

13 oktober – Webinar 3 – Implementatie en gebruik

Tijdens dit webinar bekijken we wat de toegevoegde waarde is van zo’n systeem voor uw organisatie en waarom het de investering meer dan waard is. Want goed gebruiken van de software staat of valt met een juiste implementatie ervan.

Centraal staat de vraag: Hoe zorg ik dat de ERP goed wordt geïmplementeerd en gebruikt in mijn organisatie?

Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hoe zorg ik er voor dat iedereen het goed gebruikt?
  • Waar moet je rekening mee houden bij de implementatie?
  • Wat heb je gedaan om collega’s mee te krijgen?
  • Was er weerstand bij de implementatie? En hoe heb je dat opgelost?
  • Wat kom je daarbij tegen?
  • Is de planning, tijd en geld gehaald?
  • Wat waren de belangrijkste lessen?
  • Hoe kun je ERP nog meer gebruiken?
  • Hoe zet ik het in om nog slimmer te kunnen werken met mijn organisatie?

 

Doelgroep: bedrijven die zich al verdiept hebben in de aanschaf en gebruik van een ERP pakket en die dit al hebben geïmplementeerd (enigszins gevorderden / gevorderden).

Deze webinar wordt u aangeboden door
Oost NL, Koninklijke Metaalunie, PKM, RCT Gelderland en BOOST.