Aanmelden Webinar 'Digital Twin voor de maakindustrie – digital factory'
donderdag 10 juni 9:30 - 10:30 uur

Voor de maakindustrie biedt digital twinning mogelijkheden voor het optimaliseren van productie, verbetering van producten en processen en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Een digital twin is een virtueel model van een product of proces inclusief datakoppelingen tussen fysieke systemen en processen en het virtuele model. Toepassingen zijn er in de hele product life cycle en bijhorende processen (van programmering, ontwerp, fabricage, onderhoud tot sloop). Ontwikkeling en gebruik van digital twinning vereist  investeren in digitaliseren van de fabriek en trainingen van werknemers.

In dit webinar gaan we in op digital twinning. Na een uitleg van digital twinning aan de hand van het digital  factory project van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en een korte inleiding op de Technohub en Fieldlab Digital Twin in Oost Nederland, leggen Gerben Heideman van Varex Imaging en Ard Hofmeijer van  LAC de betekenis van Digital Twin uit voor het MKB.    

Programma:

Welkom door Rard Metz,
programmamanager Teqnow/ Koninklijke Metaalunie

Digital Twinning in de digital factory.
Onderzoeker en projectleider digital factory Gerlinde Oversluizen Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Technohub en Fieldlab Digital Twin – digital twin in de maakindustrie 
Lector en projectleider Fieldlab en Technohub Digital Twin René Bakker, Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Voorbeelden uit de maakindustrie: toepassing van digital twin
Gerben Heideman, directeur Varex Imaging
Ard Hofmeijer, directeur LAC

Samenwerkingspartners
Dit webinar wordt georganiseerd via Boost met de kernpartners Koninklijke Metaalunie / Teqnow, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, FME / A+O Metalektro en is mogelijk gemaakt door LAC,  Varex Imaging, Achterhoek Board en RCT Gelderland.